Saturday, 14 April 2012

april... (bestfriends, exam & music)

hi.. 

dah berhabuk blog ni..makin lama makin malas nak update..asyik tangguh-tangguh..ni pun aku curi2 masa update..kalau ikutkan tengah siapkan assignment tapi saja curi masa setengah jam update blog..

finally, dah bulan april..sekejap je masa berlalu..rasa macam baru semalam januari.. tak terasa langsung.. kali ni ingat nak cerita pasal bestfriends , exam & music.. 

Bestfriends

mula-mula time masuk UPM, rasa sedih sangat.. tahu sebab apa? orang yang paling aku rapat (Hana) dah tak kat sisi aku.. dia sambung master kat Ireland.. even jauh kitorang selalu chatting sampai kepagi buta.. now, aku mula rapat dengan Syuhada.. (nak dekat sama dengan nama aku kan? huhu..). dialah orang pertama yang aku kenal time kat UPM.. kenal time register..last2 sama kelas sampai sekarang..siap duduk sebelah..  yeah! aku sangat admire dengan dia sebab dia jenis rajin, banyak cakap,pandai & jenis tak suka pendam-pendam.. apa yang dia tak puas hati..dia akan lepaskan.. sebijik perangai macam Hana.. 

Syu ni pada pendapat aku jenis suka berniaga..siap ada blog & page sendiri.. pernah dengar Anna Syue?yeah!  bangga ada kawan macam ni..siap masuk magazine.. opssss.. makin lama makin menyimpang pula.. kadang-kadang aku terfikir.. orang yang rapat dengan aku semua jenis cakap lepas.. Hana, Syu.. even abah, tok su, tok ngah & setengah family aku pun jenis macam ni.. tapi tak tahu kenapa aku tak termasuk dalam golongan ini.. maybe aku terlebih gen mak kot..jenis pendam! HAHAHA.. over!

selain syu, aku rapat dengan Meera, Ifa, Farah, Vimala, Joh , Mei Shan & lain2.. lepas masuk je UPM..julung2 kali facebook aku ada chinese & indian.. haha..sebelum ni aku tak kawan chinese & Indian. even aku ada sedara chinese tapi tak da dalam friendlist aku..adik aku je ada & selalu komen dengan dorang.. sebut je nama Meera, teringat pula dia jadi model dalam Safiyyah.. disebabkan nak tengok dia sangat..aku buka Tonton even line macam siput!

Exam

yeah! exam dah nak dekat!! *pengsan*... 
kalau ikutkan jadual yang awal, exam habis 6 may tapi ada 2 paper... start pukul 9 pagi -habis pukul 12..lepas sambung pukul 2-5petang..  tapi ramai sangat complain kat Graduate School of Management (GSM)..
tak pasal-pasal GSM tukar second paper tu ke malam (8malam - 11malam)... tapi paling sakit aku la.. keesokan hari pukul 6 pagi, i will take my flight go somewhere.. sah-sah kena ada kat airport awal..tak da rest..
Last-last GSM tukar tarikh lagi.. last paper 4 may.. Alhamdulillah.. yeay~~

Music

sekarang  kalau adik nak guna laptop..aku terpaksa bagi. takda alasan-alasan lagi.. kalau dia nak main game kat phone aku pun aku terpaksa kasi sampai habis bateri..kadang-kadang tu sampai hang! ciss!
sebab kitorang dah deal..lepas aku habis exam, dia akan ajar main keyboard..  awal-awal aku dah request lagu Grenade, Someone like U & the one that got away..

ohh..banyaknya merapu.. cukuplah..nak sambung buat assignment.. aku rasa ni satu-satunya entry untuk bulan ni.. kesian betul..kalau rajin adalah..kalau tak. ni je..bye2! love u.

1 comment:

OUTBOUND TRAINING DI MALANG said...

selamat pagi sahabat..

sedikit berbagi inspirasi pagi..

"belajar dari filosofi semut:
sesibuk apapun ia mencoba bertanya tentang kabar saudaranya atau hanya sekedar melempar senyum.
sebab senyum adalah hiasan terindah dari setiap raut muka seseorang.."

sudahkah anda tersenyum dengan saudaramu?

mari berbagi semangat pagi serta senyum terindah kita untuk meyambut pagi hari yang indah ini..
kami tunggu kunjungannya ya http://www.nolimitadventure.com/

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...