Sunday, 31 July 2011

I'm boring for someones try to provoke me


klu nak ikutkan hati nak luahkan segala2nya psl crt ni tp lps fkir 2-3x better diam. kang xpsl2 jadi kes lain.. ni smua sbb someone yg try naikkn kemarahan aku kt 1 group. ikutkn nk bls tp better diam..tkut bila aku dah bls.melarat2 nnt...kang lain aku ckp, lain pl yg dia fhm..ln pl dia putar...lbh2 lg ni isu sensitif..nnt ada pl org bt page anti dgn aku..

ni hr ke2 dia cb provote. mlas aku nk lyn..so,biarlh dia ckp sorg2..

I'm boring for someones try to provoke me. W.H.A.T.E.V.E.R! just ignore it..

Friday, 29 July 2011

Diari


Tgh basuh pinggan pg td, enth mcm mn aku teringat diari aku yg enth mn aku campak.. tb2 rs risau sgt.. diari yg menyimpan 1001 rahsia..aku cm tkut bnda tu jatuh kt tgn org lain.. segala suka duka smua aku simpan disitu..
dulu time sekolah aku prnh ada diari..aku sngaja beli buku yg blh kunci sbb aku th aku ni manusia jenis pelupa & lalai.. and yup!! wlpun ada kunci tp aku lupa nak manggakan diari..xpsl2 diari aku jd bhn bacaan adik2 aku..tkekek2 dorg gelak mcm bc komik..
aku btl2 hilang sbr.. hnya tangan ni je mampu hinggap kt muka adik2 aku..

& now, aku btl2 kena cari blik diari!
ketika aku di shah alam. kalau ikutkan xbyk mn aku simpan cerita dalam diari tu.
lgpun ketika di shah alam,  aku lbh selesa luahkan kt kertas.. lbh2 lg time aku sedih..
lagi sedih ht ni, lagi laju aku tulis & lg berlambak2 kertas aku gn.. lps selesai, aku bc blik & koyak.. sbb tu je mampu bt aku lega & elak luahan tu jatuh kt tgn org lain..

~ aku harap dpt jmpa blik & bakar ~

kadang2 saya tak sedar sampailah orang tegur


kdg2 saya tak perasan apa yg saya bt setiap hari. bg sy tu normal. even kita lain dr org lain jnji kita selesa dengan cara diri sndiri asalkan saya tak susahakan orang lain. tu pun dah bt saya happy.. :)
kat sini just nak share apa yg org sll tegur psl saya.kdg2 bnda tu saya xprasan pun..

1. Untung ke jadi mcm saya?
** baru2 ni ada kawan bgth sy. dia cakap "untung jadi mcm hang".. saya terdiam..tak tahu nak balas apa. apa mksd dia sbnrnya? yg dia mksdkan ialah saya ada kereta sendiri.. even sy prg klas hanya drive kelisa xmcm kwn2 baik sy yg pergi klas dgn kereta gen2 & viva. tu pun dah bt sy bersyukur.at least sy xperlu bersesak2 tggu dpn pusat komersial naik bas. dan mungkin saya & 2 org kwn baik sy mempunyai kereta.kami just bergilir2 naik kreta..setiap hari naik kreta berlainan.. tapi bila kitorg nak g sunway @ shopping mall yg semestinya ssah nak dpt parking..kereta saya la akan jadi penyelamat sbb dia kecil & senang nak selit mana2.. sbg ank sulung saya jg kelihatan beruntung sbb sy xperlu tanggung hutang kreta sbb abah beli kereta tu cash tp tak semestinya saya akan pakai kelisa tu selama2nya. saya akan pass kereta tu kpd adik sy pl.

2. saya ni penyabar?
** kwn baik sy pernah cakap "kalau ada award org plg penyabar.sah2 aku bg kt kau!". serius lpas dia ckp mcm tu.sy rs mcm terpukul.. saya xrs sy jenis yg penyabar. sy nmpk penyabar sbb saya jenis pendam.saya xbyk luahkan.. smpai 1 thap krn terlalu byk saya pendam. blh bt saya sakit dada.. sbyk mn sy prg klinik, result doktor tu tetap sama.. doktor tu check2 & just bt conlusion "awak ni stress ni".. klu 2-3 prg..asyik bnda yg sm je saya dpt.. kdg2 naik marah jg..knp doktor suka sgt ckp mcm "stress!".. bila fkir blik..better doktor ckp mcm tu drpd tb2 saya disyak sakit yg bkn2..
tapi byk2 klinik dlm dunia ni.. saya xkan jejak kaki kt 1 klinik kt area rmh sy..  doktor garang xtentu hala..marah2 sy mcm org gila..last2 jd kes..
kwn, saya nmpk penyabar sbb sy pandai pendam perasaan..

3. untung ke jadi anak tunggal perempuan?
** xtau nak bg jawapan apa. sbb saya xpernah alami ada kakak @ adik perempuan..jadi saya tak tahu nak bg pbezaan..lgpun dlm dunia ni bkn sy sorg je anak tunggal perempuan. byk lagi...kat mata orang, maybe saya ni senang nak minta apa saya mahu & saya xperlu kongsi barang dgn org lain.. mmg ada kebenaran apa yg org ckap tu.

mmg sy senang dpt apa yg sama mahu. apa yg saya mahu,mak&abah akan sedaya upaya tunaikan. tapi saya xsuka meminta2.. kalau perlu baru saya bgth mak&abah..kalau x, saya lebih senang usaha sendiri. lgpun adik2 sy jg dpt bnda yg sm mcm sy.xda beza pun.. mak prnh ckp "abah bg apa yg adik bradik sy nak sbb dulu abah ssah nk dpt apa yg dia nak sbb kecil2 dulu abah dibela oleh nenek & atuk dia yg cina convert islam... lps nenek dia (moyang sy) meninggal br dia tggl dgn fmly kandung dia..lgpun dulu ssah nak dpt..abah cm mampu tgk je". sbb tu lah..sy ingt lg 6 thn lps, abah beria2 masukkan 2 adik sy msk kelas muzik sbb time abah kecil2 dia teringin nak belajar tp xda duit. see,adik sy pun sm je mcm sy!
bg sy, anak prmp tunggal @ apa jelah, xda beza pun..sm je..smua parents syg anak..

4. tak da perasaan?
**saya ingat lagi dulu ms naik kereta dgn kwn2.. tb2 nmpk lelaki tepi jalan. kwn2 sy mcm biasa la..smua toleh klu blh nak tercabut kepala. bkn tu je.. xhbs2 ckp "hensemnya".."bestnya klu dpt".. saya sendiri pun xth enth berapa kali dorg ulang ayat tu.. saya ketika itu sdg memandu, tak cakap apa2...tb2 kwn sy tegur "ko ni kan Ada, klu nmpk lelaki mcm xda perasan je.biasa je".. sy terdiam trs!  sy xprnh tfikir soaln tu akn kluar dr mulut kwn sy..
my lovely friends, lelaki tu bkn taste sy.. better sy senyap.. klu taste sy,sy pun mgkin jd mcm korg (agaknya).. dan mungkin sy blh jd lbh gila..

5. kau xpelah Ada, kau byk duit!
** huh! ye ke sy byk duit?mn th ni? Alhamdulillah......sy xfhm knp org disekeliling sy perlu utarakan ayat mcm ni.. bnda2 mcm ni btl2 bt sy mrh. biasanya ayat ni digunakan oleh orang2 yg minta belanja..yes! seriously.. atau nama senangnya "bodek"..
ada duit ke x duit, better sy senyap melainkan keadaan terdesak & memaksa sy utk bterus terang.. tapi tak semestinya bila saya ada duit, sy perlu buka purse & tnjuk kt semua org..sy sendiri pun kena byr mcm2..minyak kereta, kdg2 kluar dgn adik&mak..sy yg byrkan mkn dorg..
dear friend, selama ni sy xrasa pun sy byk duit..yg ada pun ckup2.. tapi terima kasih sbb anda lbh tahu brp note RM1,10& 50 dlm purse saya berbanding sy sndiri.. mgkin purse sy nmpk tebal maybe hobi sy gemar mngumpul card Tesco,JJ & mcm2.. dan terima kasih sbb mendoakan sy byk duit.. amin

Wednesday, 27 July 2011

malam yang sgt memenatkan

mlm ni nak sgt ckp dgn hana tp dah lewat.. nak cari dia pun rs mcm kacau..  esok dia nak keja.. nak g site lg..
arghhh!!
I just need someone to talk right now... it's u ---> nurul farhana bt darul hisham
rindu nak dgr lawak, bebel , crt & nasihat dia yg bt aku rs mcm terhantuk kt dinding..
it's ok.. tomorrow never die..

datang tak diminta, pergi tak dipaksa

orang akan silih ganti datang dalam hidup..
sesenang tu yg dia datang & sesenang tu juga dia pergi..
mungkin sebagai orang yg luar, atau
mungkin sebagai orang yg rapat dengan kita..
lagi teruk bila dia datang bagi harapan dan pergi tanpa rasa serba salah..

masing2 ada pendapat..
sampai sekarang aku masih teringat2 kata kawan baik aku..
dia sangat2 pantang orang datang dalam hidup dia, dah bagi harapan dan terus pergi tanpa alasan..
yg aku suka cara dia.setiap ayat dia sgt2 "sarcastic" tapi setiap apa yg dia cakap ada hujah.
aku hanya mendengar..tidak mengiakan dan tidak menidakkan..
dia buat aku berfkir..

datang tak diminta, pergi tak dipaksa..
for those people who came in my life, thank u so much and you're free to leave me but just don't ignore and deceive me.



Q : what hurts u most?
A : Ignorance!

There are some things that are felt but are not spoken about
They hurt the heart, but we never let them show
There are things that I need, but can't ever ask of u
And If u gave them to me, just because I asked
It won't be the same..

There are some things that are felt but are not spoken about
They hurt the heart, but you never let them show
And it's hard, I can't make up mind between
whether to tell you or not..

At times, it seems that I'm content
That I'm calm, that I've accepted everything and got used to it
That doesn't mean you can believe that I gave up..

Sometimes, you might feel that I don't care anymore
But I'm actually trying to hide that I'm tired of this
Don't push me to the point
Where I regret not having said a thing

NANCY AJRAM - FI HAGAT




~Thanks Allah 4 those people in my life that love & accept me 4 who i am..~

Tuesday, 26 July 2011

Dear karma, it's enough!







Saat kita kat atas, kt sll lupa diri..smata2 nak capai apa yg kita mahu..kita sggup luka hati org lain.. yg lbh teruk kita sakitkan hati dia.. so,everything kita yg kita bt sbnrnya have own price, dan kita sndiri kn byr/terima blik smua tu.. (People pay for what they do, and still more, for what they have allowed themselves to become. And they pay for it simply: by the lives they lead.)

Asalnya aku xprnh tfikir pun psl karma..never! tp skrg aku mula percaya sbb skrg aku kena byr blik atas apa yg aku bt kt org sblm ni. Aku bkn nak salahkn org lain 100%..yeah! bila mslh ni timbul..aku btl2 kecewa tp ada suara yg bisikan kt telinga yg mngatakan ni la karma aku.. terima la dgn hati terbuka & rasakan azabnya..
 
Harga atas karma ni aku kena byar bertahun2..bila aku dh smp thap ni, aku tfikir xsgka aku blh bertahan smpai tahap ni msh mampu melayan sakit smua ni.. When you lose, do not lose the lesson.. so,bljr dr apa yg kita cipta..


~ please give me good karma~






ALICIA KEYS - KARMA



~ Follow the 3 RES. RESpect for others. RESpect for yourself. RESponsibility for all your actions.~

Monday, 25 July 2011

Berkelah di Sungai Congkak & Aktiviti Spa Ikan..

Plan nak pergi berkelah ni pun tak dirancang..ni pun sebab baby ajak aku pergi midvalley shopping..aku cuma cakap "duit aku tak da sekarang..habis kat bandung..kalau nak, pergi mandi sungai jelah.jimat sikit".. aku cakap main2 je..tengok2 habis dia bagitahu geng2 kitorang yang lain pasal plan ni.. excited minah ni.. habis nama aku kena jual..demi tak menghampakan impian baby nak mandi sungai..aku pun ikut la.. kalau ikut plan asal ingat nak pergi geng2 sekolah dulu.. masa awal2 ramai yang on tapi bila dah last minit.. tinggal aku,baby& ejan je.. mandi bertiga la jawabnya...tapi tak pelah..baby kan suka meracau jd tak da la sunyi..


ni kawan2 aku yg gagal mendaftarkan diri dalam party buih baby


1. Iema = baru dapat kerja tak berani minta cuti.. lagipun time sekolah dulu dia memang tak suka ponteng kelas..amalan mulia tu terbawa2 time kerja
2. emy = membanting tulang mencari rezeki.
3.akak = dah amik cuti tapi last2 minit terpaksa cancel sebab bos panggil.
4. fiza = husband tunang  tak restu aktiviti foya2 ni...
5. farah = interview kerja untuk sesuap nasi


conclusionnya,hanya aku,baby & ejan je yang pergi..




aku bagitahu rancangan ni kat mak aku..mak aku memang dikenali sebagai manusia terexcited didunia..mak suggest aku bawa laksa.. dasyat kan bawa laksa pergi berkelah..sapa cakap kalau pergi berkelah tak boleh bawa laksa? tell me.. huhu


baby pula menunjukan kepakaran dia membuat kek ala2 chef..mentang2 amik culinary.. hahaha.. siap amik gambar & tag kitorang lagi kat facebook..




~ kek choc + lime..klu xsilap..lupa pl~




kalau ikutkan rancang nak pergi sharp pukul 10..macam mana aku tak siap awal.. aku dah elok2 letak laksa & kuah dalam bekas.. masuk je bilik nak pakai tudung..tengok2 mak aku buka balik bekas2 tu..dia cakap "xckup ni..amik la lebih.. nanti boleh makan banyak kali..tak habis tak pe.boleh bawa balik"..sabar jela.. elok2 aku keluar..mak aku tnya "tak nak bawa mihun pagi tadi ke? banyak lagi ni"..eee...mak aku ni~~


last2 selepas berbagai rintangan.. kitorang pun pergi la bertiga...




~ dgn ejan.. memandang prg bertiga.. so, baby amik gmbr~


mula2 kitorang decided nak pergi Sungai Gabai kt Sungai Lui tu.. tapi baby cakap malas nak panjat2 dengan barang aku lagi.. aku bukan bawa laksa je ok.. skali dengan dapur masak.. ni semua keexcited mak aku.. jadi kitorang pergi sungai congkak..amik yang kena bayar RM1 sorang tu.. dahlah pergi hari jumaat, orang pun tak ramai.. bahaya sungguh kalau jadi apa-apa..


~ time mula2 smpai..siap-siap apa yg patut~


sampai je.. rancangan masak memasak dimulakan dengan semangat berkobar-kobar. =.=




~ jom panaskan kuah laksa~
time sibuk tunggu kuah laksa mendidih..kitorang sibuk la sembang2 hal perempuan ni. banyak la benda cakap..


~ tgk muka baby.. mula2 slow je mkn..last2 habis 3 mangkuk~
siap je laksa..kitorang terus makan.tak da nak terjun2 kat sungai tu.. misi kitorg nak habiskan laksa sebab aku ugut dorang habiskan laksa aku..selagi tak habis semua tak boleh balik.. lagipun dorang dah biasa kena ugut.. time datang rumah aku pun dah biasa kena suruh makan banyak2.. ni smua salah mak (asyik salahkn mak je..jahat btl).. ada sekali baby & ejan datang rumah aku.. macam2 mak aku masak.. yang penting mesti ada laksa sebab ejan & baby suka laksa.. dorang datang berdua je rumah aku tapi makanan penuh atas meja dgn kek birthday,anggur,puding & makanan lain.. aku pula asyik paksa dorang makan.. hehehe.. sampai dorang betul-betul surrender.. datang berdua tapi kena dera.. kesian2.. <sambil tundukkan muka kat bawah>.


ok,berbalik cerita sungai congkak tadi.. disebabkan aku bawa laksa & kuah melampau2 banyaknya.. kitorang kena makan laksa 3x.. dasyat kan?  
~ kerja baby kupas telur & letak laksa dalam mangkuk selepas mendengar taklimat aku pembaziran itu sahabat syaitan~
~ dah siap! jom  mkn~


~ muka ejan tahan nangis sebab kena paksa makan~


tengah syok2 kitorang makan bertiga.. time tu la dengar bunyi monyet bersahut2.. terkejut semua. dah la time tu kitorang 3 je ada kt situ.. senyap terus!!


lepas setiap kitorang makan laksa 2x..aku pun ckp "bila nak mandi ni? asyik makan je".. pastu baby balas "dah ko suruh habiskan .kitorang nak habiskan la!"..sengal baby nih!


last2 kitorg pergi la kat sungai..elok sangat la tu.dah makan laksa sampai 2x lepas tu terus pergi sungai.. bertambah2 buncit nanti!


~ gambar sungai dari tempat kitorang duduk time makan laksa tadi~


~ gambar bawah jambatan~


~ nampak air tu buat tak sabar2 pula~


masuk je dalam air.. smua tak tahan.. hahahah..dah la pergi pagi.. mn tak sejuk air tu.. nak duduk lama pun tak tahan.. so, dalam gambar ni tak kan nampk la baby lompat dari jambatan atau gambar ejan berenang ala2 mermaid.. sebab air terlalu sejuk & tempat kitorg pergi pun tak dalam mana..


so,  duduk dalam air jela.. sembang2.. time nak turun sungai tu memang dah nampak anak2 ikan.. ingatkan bila turun,anak ikan ni lari la.. tengah syok2 sembang dalam air.. aku rasa something kat tangan aku..rupa2nya ikan ni main gigit2 pl..last2 kitorang biarkan kaki & tangan kitorang  kena gigit2 manja.. free pun free... best2!! semua orang patut cuba.. (promote pl)..


~ kalau korg perasan nmpk anak2 ikan tu..~


lepas puas sembang..aku ambil laksa paksa dorang suruh makan dalam air pula.. memang kesian dorg2 ni.. lama la juga duduk situ tapi tak da la sampai petang..last2 kitoanrg decided nak blik lagipun petang tu ejan nak pergi kerja.. so,pulanglah kami beramai2.. yg tak bestnya dah la susah nak tukar baju.. tempat tukar baju memang ada tp...............


jadi,kitorang pakai kain batik je balik. nasib rumah tak jauh mana.. aku pula asyik cakap kat baby..aku nak berhentikan dia kat bus stop suruh dia jalan dengan kain batik. marah  betul dia. hahaha..


sebelum balik sempat lagi merayau..saja2 pergi tengok tempat rumah anak yatim yang runtuh beberapa bulan yang lepas.. jalan curam yang amat! aku nak lalu pun seriau~ ok,..tu je nak crt..hehe..






~TAMAT~

Sunday, 24 July 2011

We Called It!! Accessories~~ (Part 3)

Lepas je entry psl We Called It Accessories~~ (Part 1) dan diikuti dgn We Called It Accessories~~ (Part 2) .akhirnya wujud la entry We Called It!! Accessories~~ (Part 3) ni.. xda apa2 nk crt pun. disebabkan mood baik wlpun pg td agak hot.so selagi masa free ni, letak la apa yg termampu.. :)

ok, kita start!

~ rantai ni beli kt Alamanda~
 Yang rantai ni aku pun xth mcm blh bkenan.. tb bila fkir klu pkai baju kurung kosong rasanya nmpk cantik.. tu yg main amik je..harga pula xla mahal mn..so, xpyh la amik ms lama nk fkir.. tp smp skrg still xpkai2 lg.. xpe2.simpan dulu. nnt pkai yer~

:: EARRING ::

dh lama nak try pkai earring ni.. aku sendiri pun xingt bila kali terakhir pkai earring.ingtkan lubang tu dh tertutup tp nasib baik ok. enth mcm mn,aku sj2 buka blog mcm2 org.buka blog org ni..last2 tertgk blog kak syud..dia pakai tudung dgn earring.nmpk smart pl..smnjk hrtu aku pun try la berjinak2..


~ first earring slps sekian lama~
first earring tu aku beli kat sunway.. beli sepasang..1 utk aku & 1 aku hadiah kan kt kak syud sbb gmbr dia tu bg inspirasi kt aku..hahahaa..



~ my fav~



aku suka yg second ni..sbb rs mcm bjurai2 skit tp tu la.. sometimes, bila kita ckp ada bunyi bnda ni berlaga 1 sama lain..sabar jela... tp klu dh siap pkai tudung ok la..





~ bulat.. bulat..~


sebenarnya bnda simple pun blh nmpk cntik tp depend pd selera masing la..tp aku suka yg bulat2 ni.. :)



~ bg aku yg ni nmpk mcm moden~

sbnrnya klu earring ada kt dpn mata kita..kita sndiri pun rmbang mata nk pilih..aku pksa adik aku pilih kan la.. tp dia asyik ckp xth nk pilih. yg ni mak aku yg pilih.. :)



~ my lovely supervisor bagi~

yg ni supervisor yg kasi...dh lama dia bg tp xpkai2 smp skrg..syg pula rasa... skrg ni aku tgh cari earring stand & utk rantai2 aku.. dah bterabur.. ada yg aku simpan dlm kotak..ada yg aku letak sana letak sini.. ada kawan ckp kt Plaza GM & midvalley ada jual~ sooo...tempat dah tahu! skrg ni tgh cari sp yg nak teman aku! xsbr nak beli..dh lama cari..time kt bandung dh jmpa tp earring stand utk sepasang..xkan nk beli pula..yg lain2 tu nak letak mn..

Saturday, 23 July 2011

stalker



bangun je pg ni..btl2 bt aku darah menyiarap! aku xkisah klu org sj2 nak bc blog aku tp klu niat tu nak stalk! sila la berambus.. pg2 dah semak msg aku dgn ayat enth apa2..annoying!
tb2 aku tfikir nak private blog aku...
& aku akan remove lg ramai org kt fb..
fb & blog aku..suka hati aku la nak letak apa..

makan nasi ayam penyet~

klu ikutkn plan asal nak g JJ tp kluar rmh lmbt..pkl 8 lbh br tkedek2 kluar..mcm mn xsiap awal,tggu mak aku mandi lg..dh la adik aku yg second (iwan) tu mandi punya la lama.rs nak sepak je..kt rmh ada 2 toilet tp syok dpt brebut2 ni.. gaduh2 skit..rs puas hati..toti tu tb2 mlm tu siap awal pl..aku cm ckp "awal siap eh..sll siap lmbat mcm pondan tua"..aku sk ckp dia mcm2 sbb dia jenis xmelawan.. muka redha jer~ tp dia siap awal pun, klu nak set rambut lambat jg..aku lemah btl..setiap kali nk kluar..aku la driver yg setia ddk dpn rmh tggu dorg bsiap2..last2 dh lmbt sgt..kitorg prg mkn nasi ayam penyet kt ampang je.. ni pun sbb mak aku teringin mkn nasi ayam penyet..


~ control hensem adalah sifatku~





kt kedai tu byk menu tp aku xsuka try menu bkn2 lebih2 bakso. tmpt aku sll mkn je aku brani order.. tkut xkena dgn tekak.last2 kitorg order nasi ayam penyet jer~

~ nasi aym penyet dah smpai.. jom mkn~
sambal dia sedap tp pedas!! aku sndiri pun xth knp daya tahan kepedasan aku dh bkurangan.. aku dh xmampu..serius xmampu! <smbil angkat tgn surrender >


mak aku pula xhbs2 puji sambal dia sedap..aku sendiri pun xth brp kali dia ulang.. aku cm ckp klu sedap,amik la sambal aku & adik aku bungkus dalam tisu.mkn dlm kereta.. mak aku gelak2 je..
aku? aku cm mkn nasi dgn ayam penyet,kcg pnjg & kubis..aku xthn btl sambal dia..rs mcm bdk kecik je xmkn pedas..
tgh syok2 mkn..tb2 aku nmpk mak aku ambil ayam aku skit.. aku cm ckp "apa ni amik ayam org"..
mak cm ckp "ambil ayam org bkn ayam hang".  =.=

~sambal xhbs.. ayam cpt hbs sbb ada tgn2 yg tarik ayam aku~
tgh2 mkn tu la adik aku kmpul kacang pnjg & kobis bg kt aku..dia ingt aku ni apa?
spontan aku ckp "hang ingat aku ni kambing ka!"

mak & adik aku gelak2..
mak aku cm ckp "ciri2 tu mmg dah ada"


~ mkn! mkn! mkn! mkn smp bdarah hidung~
selesai je mkn..dh habit mak aku..sk sgt letak pinggan dia atas pinggan aku..aku sendiri puun xth..maybe malu nak tnjuk betapa sedapnya mskn org tu smp licin tggl tulang..




~licin!~


lps je mkn..kitorg ronda2 ampang sj nak hbskan minyak.. dah hbs minyak blh tadah tgn kt abah mnta duit mnyak lg.. hehehe.. kitorg singgah kedai mkn Det Station. kedai ni jual burger, char kuehtiaw & nasi ayam.. fuh~ mmg terbaik! sedap hgga mnjilat siku.. lps tu on the way nak blik..kitorg bhnti jap kt bukit ampang..sj jln2.. tgk KL... dh hbs..apa lg.. blik la.. vroom~ vroom~ :)

semua ni sebab someone



someone pesan kt aku jgn ikutkan kata hati sgt sbb hati ni terlalu berperikemanusiaan. sebabkan hati jg kita sakit.dia srh aku fkir rasional.. and yup! aku mula fkir scara rasional skrg. tiap2 hari aku tidur..ckp je bila free,aku mst tidur. tp apa kena mngena dgn tidur dgn rasional? ..dgr pun mcm xda kaitan. mgkin disebabkan hari2 aku ddk rmh, nnt aku akn bt enth apa2.. so, better aku tidur dr sakitkan hati sndiri. nk terangkan sedetail2nya xblh la.. biar aku & dia je tahu..

someone pesan kt aku jgn ubah diri sendiri utk org lain. be ur self! org suka kita ke x biarkn jadi diri sndiri.. better org benci diri kita sbnrnya drpd org suka kita tp tu bkn diri kita sbnr. xpyh ssah2 fkir apa org lain ckp & xpyh ubah diri kita smata2 nak puaskan hati org.

someone pesan jgn biarkan org pijak kepala kita. jg ikut telunjuk org sgt..nnt org dh xrespect kita. klu skrg kita berlembut dgn org..future lagi teruk.. org akan bt kita lg teruk. dia pesan jgn terlalu baik kt org..aku bkn ckp aku ni baik sgt tp ada bnda yg aku lemah..manusia xprnh perfect.

someone pesan aku kena byk berkawan.. buka mata skit.. byk bnda kena bljr & mula bgaul dgn org tu org ni. aku try! wlpun aku mls nak berkawan.. tp xsalah kan aku mula berkawan? yup! aku mngaku byk bnda aku bljr dr kwn2 baru..

someone pesan simpan duit.jgn terlalu menabur pada brg bkn2 & lg worst pd bnda yg akhirnya menyakitkan hati sndiri. kdg2 dia la kawal duit aku & kdg2 dia la pilih brg utk aku... dia la pkritik & dia la bg pndapat kt aku.. aku bersyukur dgn smua tu..

semua ni sbb someone~ someone~ it's u!

Tuesday, 19 July 2011

sorg2 nak prg jauh2..pergilah kalau x kau akan menyesal

mlm smlm dlm pkl 8, tb2 Hana ym aku..

Hana : Buzz!
aku : yer~
Hana : aku dah beli tiket.. 20 sept ni aku prg..

erk!! hancur hati kejap.. mata nak berair...xpe2..cool2! dah lama xnangis...rs lain mata ni bila nak menangis blik..lgpun kena control macho skit... sedih org yg rpat dgn aku dr diploma dah nak smbg master kt Ireland...
gila la... dah biasa minah ni ada tb2 next time dia dah xda.. dia prnh soh aku beli blackberry spy senang nak sembang guna BB time dia kat sana. aku cm ckp nantilah.. aku mlas..jnji dpt call & msg ok la..lgpun aku mmg sk cmpak hset merata2.. tggu ko dh nak smp sana br aku beli (klu aku dah kerja & ada duit sndiri)..

sembang kitorg bkn stkt tu je..ada la lg..xblh crt lbh2..hal org prmp...

~ with che hana hana ~

lps chat dgn hana..aku cpt2 cari shu & hntr msg..

aku : Shu, mcm mn smbg bljr kt UK tu?
shu : skrg shu tgh preparation utk visa.

hmmmmm..sorg lagi nak g... =.=
lps ni klu aku tnya azma..entah2 dia pun dh prepare nak g..hrtu dia bgth dia prg interview scholarship.. hmm...sorg2 nak g jauh2..
jaja sorg je xjd smbg master kt Ireland sbb dia dah dpt kerja..tp kerja dia mcm best je.. alhamdulillah tu la namanya rezeki..

~ with shu~


aku pl? ddk rmh diam2 & bsarkan  bdn sbrapa yg blh...

ok soalan! sp lg nak tgglkan aku lps ni? sila angkt tgn!

Sunday, 17 July 2011

tak tahu la nak luahkan

kdg2 rs marah, kdg2 tu rs kecil hati. tapi xtahu nak luahkan.. nak jg hati org lg... tp asyik jg hati org je. hati kita org xth nak fkir.. so mcm biasalah..pendam & pendam~ teruknya.. kdg2 aku nak jd mcm abah sbb dia jnis out spoken.. klu dia rs dia xpuas hati @ tegur..laju je dia cakap tp bhaya jg...xnak la terlalu out spoken.. 


enth la...aku xsuka la org mcm ni..nak crt kt dlm blog pun kena jg2 sk..xblh suka hati expose.. klu dlm diari..dh berjela2 aku tulis.. skjp je dh 5 page...klu srh jwb soalan exam..jgn ckp 1 page..stgh pun tkial2..aku benci dgn diri sndiri sbb suka sgt pendam...


saya cuma nak someone utk sy cerita tp ssah nak cr..bila cerita..bt derk..malu sndiri pula rs..
sometimes wonder jg...sedih2 pun dah xblh nak nangis.. blik2 buka lagu kt laptop &  bc magazine..
mgkin dulu dh byk aku bazirkan air mata. ckp je mana.. kt public pun aku blh nangis.. bkn tu je..kt tmpt praktikal pun aku prnh nangis..bkn skali tp 2x! kali pertama tu rasanya mmg teruklah..smpai bengkak2 mata..smpai kena tgur dgn supervisor..dia ingt aku xshat..dia srh aku blik..
sbb tu ila (kwn praktikal) aku ckp aku ni cengeng sbb suka nangis.. bila fkir blik..btl jg dia ckp..
hmmmm~

Wednesday, 13 July 2011

Bangun awal2 prg interview bkn utk dimalukan.


Ni crt lama..just teringat blik..bl teringat sedih pl.. ni psl kes interview master..awal2 pg pkl 5pg aku dh bngun siap2 smua..pkl 6 pg dlm gelap2 tu aku  g shah alam sbb nk elak jam kt federal highway. Bila dh gerak awal..so,smpai pun awal la.. dlm 6.45pg dh smp..awal kan? Dduk dpn office tu sorg2.. pkl 7.30 br nmpk btg hidung sorg2. Time tu smpat la kenal sorg2.. serius hebat2..muka muda tp bila tnya apply apa? Rupa2nya apply PHD.. rs rendah diri.. ada yg dh kerja apply master..so,lbh krg pkul 8 kena g english test. Bt mcm biasa la.. tb2 rs janggal pl kena bc karangan berjela2 dlm BI..sbb hr2 dok mngadap fb. Dlm pkl 9 test tu dah hbs.. last procedure kn tggu interview pl.. aku lemah btl interview2 ni...dr apply diploma dulu,rsnya xprnh aku lulus interview.. =.=

Skali masuk interview,ada 3 candidates..yg jg interview tu 2 proffesor..mcm biasa la..smua kena kenalkn diri sndiri.. start dr sorg prmp ni..dia apply MBA part time.. klu time interview tu,normal la suara terketar2..aku dgr suara prmp tu mcm nervous..tp yg bgus prmp ni cgpa tggi kot.. tp yg xblh bla,candidate bdk laki ni smpat nak gelak2 kan org.. tkejut jg aku..blh pl ko nak gelakkan org.. dahla time msk interview..kerusi ada 3..kerusi yg aku nk duduk tu la ko nak berebut. Lps turn prmp tu, turn laki tu pl..(bdk yg sk gelak2kan org sbb rs diri best). Aku ingt ko tu hebat la sgt.. tp time nak ckp suara dah la mcm xterkeluar..slow lak tu..smp interviewer tu srh dia kuatkan suara..bkn sekali, tp 2x kn tegur.. laki tu apply MBA evening track. Bl interviewer soh terangkn knp dia apply tu..gagap trs!


yeah! Turn aku pl.. aku benci dgn diri sndiri..klu aku nervous,gerenti ckp laju mcm air terjun.. xpyh tggu interview,presentation dlm klas mmg mcm tu.. semestinya aku kn tgur srh cool.. bdk laki tu gelak2 org..time tu mnyirap darah aku..perlu ke nak gelak kan org? Nama je laki suara slow nak mati.. Lps aku aku introduce ,jwb cgpa& jwpn soalan dr interviewer..


tb2 interviewer tu ckp kt candidates prmp tu “congrtz!”..tpinga2 aku kejap...kiranya prmp tu  dapat la..dia ckp prmp tu blh kluar.. so,tggl aku dgn laki tu.. tb2 interviewer tu ckp aku & bdk laki tu xblh survive sbb cgpa xtggi mcm org lain. Pelik pl..knp time dlm interviewer tu dia pertikai tggi ke x cgpa? Sah2 dlm qualification tu ckp at least 2.90 .. bila org dh lps cgpa smua..tb2 nk rendah2kan cgpa org..klu nk cr yg hebat2, naik kan la cgpa tu..lain kali tulis qualification tu cgpa 3.30++ @ trs cari 3.50++. Sedap2 mulut je ckp cgpa degree xtggi mcm org lain,so kiranya xblh survive time master. 

Hello pak cik! Xsmstinya bila kita pndai..selama2nya kita pndai...xsmstinya kita down,kita akn down.. aku ada je kwn cgpa degree 2.9++ je.. tp dia ada peluang smbg master & time master dia dpt dekan. dekan pun bkn result 3.50 nyaris2 dekan..up kot!

Serius xfhm pemikiran org bijak pndai yg ada PHD ni... yg xblh bla,dia tnya knp aku xkerja dulu..lps tu br smbg bljr..aku cm ckp selagi ada peluang bljr..aku  nak grab..klu aku kerja..aku rsau aku busy xda ms nak smbg even bt part time.. dia just snyum sinis & ckp “learning process tu pnjg..smp tua pn blh bljr”..yeah! btl la apa dia ckp tu..tp klu aku nak smbg bljr skrg apa mslhnya? Financial? Aku dh bgth awal2 aku berkemampuan even xmewah.. dlm hati, knp nk srh org kerja dulu?hbs tu nak srh aku smbg bljr bila? Time umur 30? Time anak dh 3? 

lps dia membebel smbl snyum sinis..
Last2 dia ckp, “that all”..hot jg dlm hati ni..aku just ckp "terima kasih byk2 sir".. tp time aku ckp terima kasih..aku perasan dia mcm tsentap..im not sure @ maybe perasan aku..

2 mggu lps interview,result kluar tp aku mmg dh agak xdpt.. smp lupa tarikh kluar result..dh pkl 1 pg br teringat..check result pun xda nervous2.sbb mmg dh duga..result dia : xda dpt la~~ .. 

klu NUR SYAHADA NORDIN yg dulu,sah2 aku dh bguling2 menangis..skrg ni aku dh mls nk fikir..aku just pgg kata2 ni kuat2 “everything happens for a reason”. Aku xda la nk salahkn kes interviewer tu.. maybe esei yg aku hntr time apply tu mcm bdk kecik ke, time english test tu aku byk bt slh ke @ ada lg yg better & deserve dpt peluang ni.. tp tipu la xsedih.. think positive cukup...dulu pun aku prnh gagal interview diploma in planning town..last2 kena msk pra & ambil diploma in business kt srwk..at least aku happy. Sama la mcm kes interview utk practical..beria2 g interview kt 1 syarikat minyak..hope dpt la..last2 xdpt jg..tp Allah bg yg lbh baik utk aku..aku dpt practical kt YADIM..aku happy kenal org2 kat sini..pegawai2 kt sini pun baik..tgk cara layanan dorg kita xsgka dorg ni berpangkat..blh bgurau2..blh bw berbincang mslh & dgn staff dia yg baik2..aku sll g opis tu even dh hbs practical..rindu dgn kakak2 kt sini...so,apa2 yg jadi percayala “Maybe Allah has a bigger plan for me than I had for myself”. & prcy apa yg kita dpt skrg ni,ni la bnda yg terbaik yg kita mampu dpt..insyaallah..

tp aku just nak ckp thanks kt sorg pegawai ni yg tlg aku time apply master ni..klu ada apa2,aku sll rujuk dia smpai dia dah kenal aku..ckp pun baik je..xda la mnyakitkan hati mcm staff lain..tq so much..
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...