Sunday, 15 July 2012

tiba-tiba terminat dengan vitamin C pulak

hi!

dah berbulan-bulan tak update. banyak benda yang menarik yang terjadi sebelum ni tapi aku tak letak dalam blog ni.. pasal banjir..pasal pergi Bandung.. bermati-matian aku tak nak pergi Bandung last-last terjoin juga :P


ok.. kali ni just cerita kosong pasal vitamin C.. ada 1 malam tu, lepas makan kat 1 kedai kat area Ampang.. aku ajak sepupu pergi 1 klinik ni..sebenarnya dah lama aku perasan kat depan klinik tu tampal iklan untuk vitamin C.. lebih kurang macam ni la ayat dia " Inginkan kulit cantik & gebu? kami menyediakan vitamin C". lebih kurang macm tu la ayat dia.. aku pun dah lupa.. dalam hati dah terdetik dalam hati, kalau setakat pil apa salahnya cuba tapi main cucuk2 ni tak mau la...


masuk je dalam klinik ni, ada sorang perempuan ni senyum-senyum kat kaunter..aku pergi dan tanya.. first ayat yang keluar dari mulut aku" tumpang tanya, nak tanya pasal iklan vitamin C yang tampal depan klinik ni, yang ni makan atau suntik?"


perempuan tu senyum dan cakap "Suntik"..


Serta merta minat aku dah hilang kemana tapi tak kan nak terus keluar dari klinik tu..alang-alang tanya jelah pasal suntik..



Ni la aku bayangkan bila perempuan tu cakap suntik


perempuan tu terangkan procedure, mula-mula kena jumpa doctor untuk check jenis kulit.. biasanya minggu pertama kena suntik seminggu sekali sampai la satu tahap suntik tu dikurangkan kepada sebulan sekali.. aku tanya harga pula..perempuan tu cakap sekali cucuk RM100.. itu kalau vitamin C..kalau tambah kolagen RM200.. aku dengan sepupu aku berpandangan sekejap..of course la,sebab masing2 belum kerja..huhu.....aku tanya perempuan kat kaunter berapa lama nak nampak kesan, perempuan tu cakap dalam masa 2 bulan..macam best je dengar..cepat betul nampak beza..


balik dari klinik tu, aku cerita kat mak pasal vitamin C ni.. mak tak habis-habis bagi warning jangan memandai pergi buat..hari tu hidup aku dipenuhi dengan warning mak.tak habis-habis mak aku takutkan aku dengan kes pian cecupak (betul ke aku eja ni?)


adehh!! aku tak bagitahu pun nak nak suntik.. mungkin mak aku tahu yang aku ni jenis nekad.. kalau aku nak buat tapi orang halang..aku buat diam-diam.. hahaha... ada 1 rahsia lagi yang mak aku tak tahu.. hanya Syu yang tau pasal ni.. nekad punya pasal, aku beli juga something.


insyaallah aku takkan terjebak cucuk2 macam ni.. nak tahu kenapa tiba-tiba aku terjebak dengan vitamin C ni? kes mak aku setiap hari buka cerita indon ni..nama cerita tu "Dewa"..dalam banyak2 pelakon dalam tu, aku suka pula dengan Alice Norin sebab kulit dia cantik..  tula kenapa aku rasa ditarik-tarik nak pergi klini tu. hahaha..bye2! tu je nak cerita..








** teringt pula aku teman syu survey barang kawen,saja2 survey SK II kat mid valley.. 1 set RM2000 lebih..kononnya boleh nampak beza dalam 4 bulan.. huhu...




28 comments:

Ixbarr Abdullah said...

makk oiii... ni klu org byk duit nk kesan cepat... klu x mmpu beli buah oren rm100 mkn sampai kembung ada vitamin c dan serat lg...hihi

Lydia Amira said...

salam ada... sorry bz sket.. skrg dah praktikal tu yg xde masa sgt,, ada apa kaba? rindunya nak msg..haih!!! semua dah xde masa kan.. cmne gan study? ok ke??? selamat maju jaya. o ye.. lupa lak nak wish.. salam ramadhan dan selamat menunaikan ibadah tarawikh.. mengharapkan ada sentiasa dalam keadaan baik dan diberkati Nya.. aminn

maimunah azanoraini said...

akak ada jual dan suntik vitamin c
vitamin c 1plus cologen forte 10 botol rm 150
vitamin c laroscorbine sekotak rm 120
vitamin c glutax 3g sekotak rm 240
vitamin c roche sekotak rm 150
alcarnitine sekotak rm 290
injection prolene 10 botol rm 200
call noraini 0194803904 untuk pembelian dan suntikan

ML-Z glutaxinjections said...

salam ..sis sya ada jual product suntik2 ni,,blog sy mlzglutaxinjections.blogspot.com

liamm lacson said...

kalau nk mtk tolg suntik je ade x?sbb sy dh ade vit tu

liamm lacson said...

kalau nk mtk tolg suntik je ade x?sbb sy dh ade vit tu

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam sis
saya ambil vit c cara suntik ni
tapi nak betulkan
bukan inject di muka tapi lengan

Pinkishbeautystore said...

Hi cutrently we doing promo for all product, 25% off for all. Glutax 5 just only rm170 come grab! Email pinkishbeautystore@gmail.com whassap 016-7114112, all genuine we do not sale fake product.thx

adil ashraf said...

Sesapa yang memerlukan khidmat injection, boleh whatsapp 0149696864 utk info.

adil ashraf said...

For injection service kl area. Whatsapp 0149696864

Anonymous said...

shah alam area ade x....

ann dria said...

Boleh putih ke klau try yg injection??

Ainul Mustafa said...

vitamin C ni larut dalam air. kalau suntik terus masuk ke salur darah. tak bahaya ke? saya makan vitamin C dan pastikan yang natural punya.

Mai Sariza said...

Ada ke vitamin c yg cucuk kt tangan je. Tknak kt muka. Ada tak yg jual siap tlong suntik skali

Mai Sariza said...

Ada ke vitamin c yg cucuk kt tangan je. Tknak kt muka. Ada tak yg jual siap tlong suntik skali

Noor Hidayaah Rasdi said...

Klinik raihana ada. Kat dungun

Noor Hidayaah Rasdi said...

Klinik raihana ada. Kat dungun

Angah Je said...

Kt area mane sis?

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Salam...
saya sediakan service injection di setia alam shah alam.... injection iv hanya rm30 dan dripping rm60

percuma sesi sauna/jakuzi(40min) utk setiap sesi suntikan ...

Juga menjual product2 suntikan whitening/fat burner original secara set dan lose pack .. berminat boleh whatsapp sy utk lokasi sesi suntikan 011-11548011 farra

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Mai ..... kami buat service inj dia lengan... bkn muka... berminat sila call 01111548011

bridetobeclubhouse.blogspot.com said...

Mai ..... kami buat service inj dia lengan... bkn muka... berminat sila call 01111548011

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...