Saturday, 23 July 2011

makan nasi ayam penyet~

klu ikutkn plan asal nak g JJ tp kluar rmh lmbt..pkl 8 lbh br tkedek2 kluar..mcm mn xsiap awal,tggu mak aku mandi lg..dh la adik aku yg second (iwan) tu mandi punya la lama.rs nak sepak je..kt rmh ada 2 toilet tp syok dpt brebut2 ni.. gaduh2 skit..rs puas hati..toti tu tb2 mlm tu siap awal pl..aku cm ckp "awal siap eh..sll siap lmbat mcm pondan tua"..aku sk ckp dia mcm2 sbb dia jenis xmelawan.. muka redha jer~ tp dia siap awal pun, klu nak set rambut lambat jg..aku lemah btl..setiap kali nk kluar..aku la driver yg setia ddk dpn rmh tggu dorg bsiap2..last2 dh lmbt sgt..kitorg prg mkn nasi ayam penyet kt ampang je.. ni pun sbb mak aku teringin mkn nasi ayam penyet..


~ control hensem adalah sifatku~





kt kedai tu byk menu tp aku xsuka try menu bkn2 lebih2 bakso. tmpt aku sll mkn je aku brani order.. tkut xkena dgn tekak.last2 kitorg order nasi ayam penyet jer~

~ nasi aym penyet dah smpai.. jom mkn~
sambal dia sedap tp pedas!! aku sndiri pun xth knp daya tahan kepedasan aku dh bkurangan.. aku dh xmampu..serius xmampu! <smbil angkat tgn surrender >


mak aku pula xhbs2 puji sambal dia sedap..aku sendiri pun xth brp kali dia ulang.. aku cm ckp klu sedap,amik la sambal aku & adik aku bungkus dalam tisu.mkn dlm kereta.. mak aku gelak2 je..
aku? aku cm mkn nasi dgn ayam penyet,kcg pnjg & kubis..aku xthn btl sambal dia..rs mcm bdk kecik je xmkn pedas..
tgh syok2 mkn..tb2 aku nmpk mak aku ambil ayam aku skit.. aku cm ckp "apa ni amik ayam org"..
mak cm ckp "ambil ayam org bkn ayam hang".  =.=

~sambal xhbs.. ayam cpt hbs sbb ada tgn2 yg tarik ayam aku~
tgh2 mkn tu la adik aku kmpul kacang pnjg & kobis bg kt aku..dia ingt aku ni apa?
spontan aku ckp "hang ingat aku ni kambing ka!"

mak & adik aku gelak2..
mak aku cm ckp "ciri2 tu mmg dah ada"


~ mkn! mkn! mkn! mkn smp bdarah hidung~
selesai je mkn..dh habit mak aku..sk sgt letak pinggan dia atas pinggan aku..aku sendiri puun xth..maybe malu nak tnjuk betapa sedapnya mskn org tu smp licin tggl tulang..




~licin!~


lps je mkn..kitorg ronda2 ampang sj nak hbskan minyak.. dah hbs minyak blh tadah tgn kt abah mnta duit mnyak lg.. hehehe.. kitorg singgah kedai mkn Det Station. kedai ni jual burger, char kuehtiaw & nasi ayam.. fuh~ mmg terbaik! sedap hgga mnjilat siku.. lps tu on the way nak blik..kitorg bhnti jap kt bukit ampang..sj jln2.. tgk KL... dh hbs..apa lg.. blik la.. vroom~ vroom~ :)

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...