Tuesday, 7 June 2011

We Called It!! Accessories~~ (Part 2)

part ke-2 ni , aku just nk crt psl kasut gladiator.. nak kata byk tu xda la.. aku cm ada 3 je.. yg 3 tu pun xterpakai.. klu stkat teman mak beli brg dpur kt tesco kajang tu, xda kerja la aku nak pkai gladiator.. nak drive pun 1 hal..xkan nak drive pkai kasut mcm tu pl..
sblm kita smbg crt psl kasut, jom crt psl kuku kjp..dulu aku biasa drive buka kasut tp sejak member opis blnja bt pedicure kt nail parlour kt mid valley..aku dah mula syg nk biarkan kaki aku ni dok tekan pedal kereta tu~ heehehe..

kpd member opis yg blanja tu..(nama terpksa dirahsiakan atas permintaan tuan badan)..dear, tq sooooo much! terharu kot.. hari last aku praktikal, dia ajk aku g bt pedicure kt mid valley.. first time bt..dl sll cuci kuku dgn minyak baby je.. hehehe...  tp sejak tu, rs dh mcm ketagih pl nk bt...tp kena kumpul duit dulu!! aku ni xkerja lg..











sblm aku kenal Nail Parlour, aku ada la sekali skala colourkan kuku...  tp time bulan mengambang jela.. tp aku sll guna yg biasa2 je.. ala shining2..dl time prac, aku pakai yg shining..xda kerja la aku nk pkai yg bercolour... kena sepak melambung~

~ dari kiri (maroon), black & shining ~

maroon : aku cm pakai kt kaki..
black : yg ni aku sll pakai time aku kt shah alam dulu... tp tu pun time kluar kwn yg sekepala.. 
shining : skrg yg shining tu wajib! blh katakan "seminggu" stiap bln..

** aku xda gmbr kuku lps colour sbb xprnh ambil.. hehehehe... lgpn mmg xda dlm simpanan aku..

NEXT! kita ckp psl kasut pl.. kali ni crt psl gladiator jela ye...

FIRST~


~ sila abaikn 3 sekawan yg blkg tu.. bila org nk ambl gmbr. sibuk ddk blkg. nasib dorg xblh bt "peace" ~
~ Gambar dari sisi ~


JENAMA : Balalaca
TINGGI : 4.5 inches = 11.5cm
Harga : RM70
Beli kt JJ Bukit Raja

Kasut ni aku cm pakai sekali je... tu pun time pre-grad kt SACC Convention Centre. Honestly, kasut ni agak selesa even dia tggi.. sbb tali dia mmg tied hbs.. nak pakai kasut ni xda la ssah mn.tp take time sbb nak betulkan tali tu spy rs selesa.. yg penting, jalan elok2! kasut ni mmg xssuai utk korg nak bw lari..nnt tsembam sp nk jawab?

~ ssah nk tnjuk aku pkai kasut ni sbb time pre-grad tu.. xbyk gmbr full.. ni nmpk hujung pun jadi la~

SECOND~


~ Bling2! rock pl ~


JENAMA :Nichii
TINGGI : 4.1 inches = 10.5cm
Harga : RM40++
Beli kt PWTC (sales time pameran kasut antarabangsa)

Kasut ni pun aku pakai sekali je tu pun time bday kawan kt kelab darul ehsan ampang.. kasut mmg nampak stylo tp serius menyakitkan kaki.. klu jln kt tar jln..serius menyeksakan..klu jln kt tmpt lembut mcm kt carpet yg tu OK! 

~ aku tiga dr kanan.. bukan xnak tnjuk gmbr sorg tp gmbr tu buruk! tgk je la yg ni even nmpk kecik~

THIRD ~



~ Suka kasut ni sbb wrna mcm wrna kulit.. bila pakai rs mcm kaki putih :D.. ~



~ Belum pakai tapi dah ada cap jari kaki kt kasut sbb suka sgt melaram dalam bilik ~


JENAMA :Zucca
TINGGI : 4.3 inches = 11cm
Harga : RM50
Beli kt PWTC (sales time pameran kasut antarabangsa) 
Kasut ni aku blm prnh pakai lg.. jadi xda gmbr blh tnjuk.. :D


TIPS!! 
FIRST!

aku tahu la.. aku ni xlayak nak kasi tips kt org..pakai pun br skali..tp aku just bg pendapat aku je.. bkn srh ikut pun.. just nk kongsi...
bila beli kasut..xkisah kasut tggi @ gladiator.. mmg la first kita tgk kasut tu cantik tp lg penting kt tgk ketebalan tapak kt area dpn kaki tu..  ha~ mcm ni!


Bila kita jalan, area jari kita & bhgn skitar tu akan rs tertekan sbb tpksa menampung berat kita. so, better kita ambil soft cushion utk kurangkn beban tu.. klu korg ingt lg entry aku yg atas tu, aku crt yg aku lbh selesa pakai kasut yg kanan dr yg kiri tu sbb tapak kiri tu nipis sgt. klu korg pakai time jln atas tar gerenti berair mata korg..sakit yg amat! yg kanan tu serius selesa.. tp mgkin yg kanan tu mahal kot.. tu yg ok..  klu korg nak beli beringat2 la yek!

SECOND!

time nak beli kasut, kita kn consider jg mcm mn kita nak pakai kasut tu..kasut tu berzip ke.. pkai zip zap ke.. @ kena cangkuk bagai...


~ tgk yg blkg tu.. yg tu berzip~


bagi aku, better pakai kasut yg berzip mcm ni.. trus zip..adjust skit2 kaki tu & jalan~ xambil masa pnjg & senang..

~ yg ni jenis tampal2.. xreti la nk crt.. ala2 mcm kasut sekolah kita time rendah2 tu...~



~ kena cangkuk ~


klu ksut jnis mcm ni sbnrnya take time sbb kita cangkuk stiap tali tu.. sebelah kasut ada 2,, klu 2 belah..kn bt bnda yg sm smp 4x..

bagi aku, aku lbh suka yg berzip @ jnis yg tampal2 mcm kasut sek tu... sbb nk cepat!


THIRD!



~ tgk tapak~


sptutnya aku letak bnda first tp lupa.. even aku ltk utk yg third tp yg ni super duper penting.. klu beli kasut.. sila perhatikn tapak dia skali.. better ambil yg bcorak.. klu xdpt pun , biar la ada garis.. jgn ambil yg botak.. nnt xpsl2 ada org bt shuffle... xkisah la kasut apa pun yg pntg tapak.. lbh2 lg selipar g toilet.. mcm korg beli tayar kereta la.. mesti korang nk ambl yg ada bunga @ corak.. mn ada org nk pkai tayar botak.. kes dia sm mcm ni la... bukan sj2 tau tapak ni! penting!

nasihat aku.. klu korg nk beli heels @ gladiator, korg tgk la 3 bnda ni salah 1 cara nk mbeli.. aku tahu aku xberapa pndai..just nk share saje.. :)

klu bnda mcm ni xda kt kasut korg bkenan tu, sila la pilih kasut lain ye~



** byknya aku mbebel.. nmpknya masa mencemburui kita.. sampai sini jelah pertemuan kita.. smoga dipanjangkn umur & kita jumpa dihari & waktu yg sm mggu dpn.. bye2 (mcm dh mngacara tv)..

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...