Friday, 3 June 2011

braces tb2 mnjadi trend dalam family saya!

orang yg first bt braces adik aku yg second tu (iwan). yg ni mmg patut la buat sbb gigi dia dah btindih teruk dari kecil.. & time kecik2 biasala.kitorg bkn sekepala... gaduh2 tu dah mmg jadi amalan..dia la...suka sgt cari gaduh dgn aku.. aku apa lagi ejek la dia "gigi ketam".. mesti korg pelik kan knp aku pggl dia gigi ketam.. klu nak th jwpn dia.. nnt korg g pasar belek2 la ketam & tgk kt gigi dia..

bila makin besar..dia dah malu nak gelak  & cakap.. klu gelak pun mesti tutup mulut sbb malu dgn gigi dia.. ish2..kesian.. abah kesian la tgk anak kesayangan dia ni.. mula2 nak dftar dia kt hospital kerajaan..time nak g daftar..nurse kt hospital tu ckp list menunggu panjang smpai beratus..kalau dia panggil pun maybe tggu 2 @ 3 tahun.. lama kot.. last2 xpasal2 g bt klinik swasta... lama jg la pakai braces ni..ada la smpai bertahun2.. kos slama dia pakai tu ada la dlm rm3k - rm4k.. tp xda la byr skali gus..kena byr ansur2 stiap kali jmpa doc..

now! dia blh tersenyum bangga sbb gigi dia dah totally ok & tersusun! & pastinya aku dah xblh ejek dia "gigi ketam".. hehehehe... lps gigi adik aku dah ok..turn sedara aku pl g bt braces..rasanya sampai skrg dia still pakai.. lgpun dia bt kt hospital..tggu lama skit..


lepas dah 2 org bt braces..skrg turn mak su & adik aku yg bongsu pl.. hrni aku sgt2 penat sbb teman maksu aku g bt braces.. hrni kena cuci akar gigi tu dulu..penat kot tggu..2 jam ok! aku dah tertido2.. dgn aircorn dia yg sedap tu.. mmg lena.. cuci akar gigi je dah rm190.. smlm pun dia g jmpa doc tp xth la apa doc tu bt..kena rm160..

lps ni, sementara aku free.. sah2 aku kena jadi driver hntr & ambil adik aku yg bongsu kt klinik gigi pl..
aishhhh~ ramainya org bt braces... aku xbt kot.. ckup la apa yg ada ni...


~bila tgk kaler gigi braces dia wrna pink..teringat kt iwan..blh pl dia pilih kaler pink kt braces dia.. tapi no wonder la..dia kan pinky boy.. bilik pink, katil pink, bear pink , boxer pink, almari pink,  beg sek pink...~

1 comment:

~AiMi SyAhiRAh~ said...

i pun pakai braces juga..:)

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...