Tuesday, 21 June 2011

Friend requests & remove


Xth la mcm mn friend requests blh blambak2 dlm fb ni.skrg ni je dh 100 lbh..enth mn dtg ramai2 ni..mgkin thru blog aku, friend of friends @ blog/page org lain yg aku sll komen.. dulu rajin la aku approve smua yg add, mkin lama mkin xbest pl..bl tgk kt wall fb.. byk pl org yg aku xkenal.. jd aku mula la remove2 skit demi skit... 

Ciri2 org yg aku sll remove..

1.       even org tu dlm fb aku dh bertahun2 tp xprnh keep in touch..
2.       aku sll komen status dia tp dia xrespon.sibuk bls komen org lain dlm status yg sm aku komen..ok,aku remove!
3.       member lama tp suka bt lawak bodoh.. dia nk srh aku gelak agaknya..ckp mcm org mabuk. skrg dia add aku blik tp better duduk diam2 dlm friend requests tu.
4.       Org yg komen gmbr aku & bt aku rs geli-geliman...
5.       Org yg add aku tp xckp TQ kt aku..(demand nih)
6.       Org yg lgsg aku xprnh knal..ddk mn..bt apa..study/kerja apa..smua aku xth..
7.       Org yg sll komen status aku tp sll guna bhasa kasar2/enth apa2..
8.       Org yg sk letak gmbr org lain@gmbr apa2 jelah dlm fb dia..gmbr dia 1 pun xda..
9.       Org dlm friend list aku tp sk sgt main “poke”.. klu member yg kita kenal xpela..ini kenal pun x..main “poke” pl..aku bkn remove je.block trs..
10.   Org yg sk tag aku dgn skim enth apa2..siap dgn gmbr duit lg..bila buka semak fb aku..


Ni sj nk crt,tp kan ada la sorg hamba Allah.. blh hntr msg kt fb...kenalnya x..tb2 hntr msg srh kita yg add dia.. xda kerja la tu nak suruh2 org add..

Yg lain tu ada lg..mls nk crt..rs nak lempang laju2 je..

Tp kan..rs mnyampah pl dgn stgh org ni..kenal mmg kenal.. lama la..dh bertahun2..tp dlm fb xtegur.. bila depan2 bt2 xnampak..tp time dia masuk contest..pndai la pl minta tlg... “please like this -> (link) .tq”  .lps tu out...  enth apa2.. salam xkasi..tb2 srh like..klu ye pun line putus.. next time terangkan blik sudah~

~ mcm ni la rupa aku bl online mlm2 ..gmbr hiasan ~

I hardly approve strangers. If u are not my friends, kindly introduce yourself.

7 comments:

.::Eada::. said...

yg part nk soh like2 tuh memag eden ta gemar...sentapp je ati...ikot kan hati nk je plembag or sepak laju2 kn...

ada sya said...

amboi..muka mcm minah arab tp ganas jg..hahahhaa...klu member2 blh la tlg..
ni bl nk msk contest..time tu br nak tegur..baik xpyh...klu hati ni xsudi like..jgn la sruh..

katak said...

nk tiru skill dlm post ni la, nk buat clean up frend list :p

ada sya said...

tu terpulang kat diri sendiri..ikut mana yg lebih selesa.. kalau nak ramai kawan.approve jelah..sy pun ada jg org yg sy approve..

katak said...

sy approve hampir sumer yg add sy, tp ade limitation la bnda yg dorg bleh view, just skrg ni buat clean up je, kdg2 ramai org yg add ikut ske bab nk famus kut :p

katak said...

walk the talk :) patut la awk tak accpt sy kat fb, sy kena ikut cth awk gak ni :)

ada sya said...

org add kita slh 1 sebab nak ramaikan kwn dorg.. sy dulu pun mcm tu ms mula2 ada fb.. hbs smua saya add.. haha..

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...