Saturday, 4 February 2012

Cara Convert Video ke mp3 (Tanpa Software)

Hi peeps!


Kali ni nak share cara nak convert video ke mp3 tanpa menggunakan software.  Yang korang perlukan cuma line internet & browser. Senang kan? Korang juga boleh guna kaedah ni kalau orang nak mp3 kan lagu favourite (teruk bahasa).. ok, jom!


1. Apa yang korang perlukan URL video yang korang nak buat tu..





2. Buka link ni  -> youtube mp3 . 




3. Sila letakkan URL video kat kotak yang disediakan. Kemudian jangan lupa klik "Convert Video"







4. Hasilnya macam ni lah.. Akhir sekali tekan "Download".. Lepas dah habis download.. settle.. senang kan? :)

Tiba-tiba aku terfikir tips sesenang ni pun aku nak share..entah-entah dah berbillion-billion dah tahu..aku je terlambat.. haha..ok, tapi aku nak pesan ni..kalau korang nak ambil tips yang aku kasi bulat-bulat dan letak kat blog boleh..tapi tinggalkan credit ye..please..please.. ok,bye! :)

5 comments:

Anonymous ™ said...

Salam, baru thu.. nice

myra azraff said...

saya pun slalu download kat situ jugak...huhu^^

Anonymous said...

tp i try buat td asal xleh ea???ade org report ke..

kuza said...

oh mcm tu,baru tau

Zulaikha Zainal Abidin said...

youtube mp3 cuma boleh convert untuk video yang berdurasi tidak lebih dari 20 minit sahaja.

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...