Saturday, 12 January 2013

yeay! dah habis MBA


Agak slow aku publish cerita pasal ni..dah genap seminggu habis MBA baru terkial2 update.. nak buat macam mana memang jenis pemalas..opsss~


yes! akhirnya habis juga MBA.. sebelum ni aku selalu tulis MBA tapi setengah orang tu tak faham.. MBA tu Master of Business Administration.. Untuk MBA ni , aku ambil HRM (Human Resource Management)..

Rasa macam baru semalam aku daftar.. rasa macam baru semalam, aku dapat wish good luck dari Hana & Shu (Nurshuhada - aku kena mention sebab aku banyak kawan nama shu)..setelah harungi setiap sem dengan "jayanya"..habis juga.. 

sebenarnya best kat sini kes kawan2 lah..dapat pula kawan yang gila2.. tu yang best..kalau aku cakap aku suka study sini sebab belajar nampak sangat bohong! ye tak?

So, dalam ni aku lebih nak cerita pasal kawan lah.. kat sini aku rapat dengan 5 orang...iaitu Syu, Ifa, Meera, Farah & Mei Shan.. Mei Shan ni satu2nya kawan cina dalam geng kitorang.. 

ok, first ni nak cerita pasal Syu

Dia ni orang pertama aku kenal time daftar dulu.. serius memang banyak cakap & kelebihan dia memang cakap lepas.. dah berapa banyak orang kena..hahahha.kagum sekejap..kenapalah aku ni tak seberani dia..
tapi bab study memang tip top! CGPA pun almost 4...dia ni memang senang masuk dengan sapa2.. lepas sembang, dia mesti promote shopping online dia 
(Anna Syue Fashion House).memang otak business! :) makanan fav dia paparich!


Syu yang kiri tu. nama penuh dia Nur Syuhada.. oh okeh! aku tahu nama kami nak dekat sama..haha
pelik juga gambar ni, aku rasa aku dah pandang kamera tapi asal macam ni pula jadinya..
Yang sangat sweet bila dedicate something.. & paling sweet bila birthday aku dia beli cupcakes & beli purse untuk aku.. yes syu! i love u!


dalam cerita ni , dia merujuk kepada 1 gambar..tapi aku tak letak dalam ni...yang Afiq tu tunang dia ye~
dalam tu dia mention aku pendiam.. biasanya aku memang tak banyak cakap lebih2 lagi orang yang aku tak rapat..tapi dengan dia aku still jadi pendiam even kitorang rapat.nak tahu kenapa..sebab dia pok pek pok pek! hahaha....aku tak larat nak cakap..

next, nak cerita pasal ifa


Ifa yang tengah tu.. yang kiri Mei Shan.. yang kanan tak kenal :p

ifa ni aku kenal dalam kelas..time tu dia sorang je.. memang tak da kawan lagi..yelah..first class..lepas tu baru rapat.. yang best dengan ifa ni senang la cerita.. semua benda boleh bawak sembang tapi cakap dengan dia pun boleh menguji kesabaran..lain orang tanya lain dia jawab.....hahaha..sorry ye ifa.. lagi 1 tone suara dia mak aii~ rasa cakap dalam kelambu.. rasa nak peluk dia & cakap "baby, please speak louder"... & boleh dikatakan hampir setiap malam kitorang chat sampai tak tahu nak cakap apa.. siang malam asyik sembang..


hahahaha! buktik ifa pening!
yang ke-3, pasal Meera,

yang meera ni pun aku kenal dalam kelas.. memang kaki gambar.. kalau dia duduk diam2 dalam kelas & pegang hset tu faham2 lah... 26 Jan ni dia dah nak kawen da tapi makin dekat dengan tarikh perkhawinan, dia semakin garang! so, kami kawan2 yang lain sebulat suara membuat hyphothesis yang meera tengah practice jadi mak!


Meera yang kiri sekali

Lepas Meera, kita cakap pasal Farah pula,

Budak ni kalau ada masalah ke tak, dia senyum & gelak je.. wonder betul dengan budak yang sorang ni..maybe nama dia Farah yang bermaksud keriangan kot.. lagi satu yang paling aku ingat, time kitorang kat PD.. dia tidur pegang charger.. yang hset entah mana dia letak.. dahlah pegang kuat pula.. nampak sangat dia sayang charger dari S3 dia..


Kenapa la aksimu sebegitu lentok babeh!

Akhirnya~~ turn amoi --> Mei Shan..

Dia asal dari Kuala Terengganu..Boleh dikatakan asal ajak je dia pergi mana2 gerenti dia on... Mei Shan boleh dikatakan lebih kurang macam syu.. CGPA almost 4.. Mei Shan memang tak boleh bertembung dengan Syu , asyik nak gaduh... gaduh2 pun bila ada masalah dia cari syu.. hahaha.. tapi serius aku suka cara dia kalau bagi pandangan. memang gilalah! 


Mei Shan yang mana? tu yang hot~ :)


Mei Shan pun dah pandai touching2.. ni dia tulis lepas kitorang balik Shah Alam,

Nak kata aku bawa laju & tinggalkan dorang la tu~ huhu..


Lepas ni dah susah dah nak jumpa.kalau jumpa pun time konvo tapi mesti jumpa sekejap je... hmmm~ hmmm~


tak nak cerita banyak, oklah..jaga diri baik2 korang2..


love u!


walaupun aku dah lama post tapi still nak juga tunjuk!




bye2! :)

8 comments:

katak said...

tahniah tahniah tahniah :)

ku-cit said...

tahniah awk..pasni bole smbg PHD plak k..

faizal said...

Segala usaha telah terbalas. Tahniah

Faizal Mohamad Twon Tawi said...

usaha yang telah terbalas. tahniah

soul said...

seronoknye tengok persahabatan yang tulus seperti ini...

Anna Syue Fashion House said...

Huwaaaaaaaaa nak nagis baca T_T

#terharu

Aini Qamariah said...

tak payah nak nangis sgt ye.. bahahahahah

ada sya said...

katak, kucit, faizal, soul, syu & kak aini : trm ksh smua :)

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...