Sunday, 27 November 2011

Aku disuruh jadi penyanyi? Adoi!

Haiiiiiii kawan-kawan! (macam segmen kanak-kanak pula) :P

Kali ni terlintas pulak nak cerita pasal benda ni.. niat saja nak kongsi cerita je.dalam adik-beradik aku (3orang,aku anak first).. kedua-dua adik aku memang dihantar masuk kelas muzik sejak dulu..rasanya dah  6-7tahun dorang belajar.. yang second main gitar..yang last main keyboard.. aku? Satu benda pun tak reti sebab tak belajar.. tapi aku suka sebab bila nak bangun pagi..aku akan dengar adik aku tengah practice lagu “Just the way u are-bruno mars”.tu belum campur lagu yang lain. Seronok!

Kalau ikutkan nak buat 1 band, ada pemain gitar & keyboard pun dah cukup.. TAPI mestilah ada penyanyi.. mak aku tak habis-habis suruh aku menyanyi.. gulp!! Sejak bila pula aku suka menyanyi pulak ni! Time kecik-kecik dulu tu lain ceritalah.. asal orang suruh.. aku nyanyi tapi bila dah besar ni.. tak da maknanya.. kecik-kecik dulu bukan setakat menyanyi tapi siap menari sekali.. bukti? Kat atas kening aku ada parut..seronok sangat menari sampai terlanggar bucu meja dan terkoyak.. nasib kena kening..kalau kena mata tak tahulah...

Yang abah aku pula..asal ada peluang je.. mesti keluar dengan bos praktikal aku pergi tengok orang nyanyi kat bangi kopitiam kat bandar tun hussein onn.. baru-baru ni,abah bawa aku,mak & nenek sedara pergi.. kalau dah duduk lama-lama tu..habis semua makanan aku order.. heavan la! Sebab bukan aku yang bayar..hahaha..tapi makin lama makin ngantuk pula sebab duduk sampai tengah malam..rasa nak baring kat lantai je..

Ngantuk betul! tido jap!

Oh! Teringat time study dulu, kalau teman kawan pergi karaoke bolehlah tapi jangan suruh nyanyi.. memang tak terkeluar. Dulu aku pernah ikut ida & norm pergi karaoke.. awal-awal aku nak pesan aku tak nak nyanyi.. dalam bilik karaoke tu.dorang sibuk nyanyi..yang aku seronok tido~ hehe..

Yang paling kelakar..aku kena teman kak anis pergi karaoke sebab dia nak release tension.. dia ajak aku nyanyi tapi aku dah bagitau awal-awal..teman boleh tapi nyanyi tak nak..dia beria-ria paksa aku.. siap ambil 15 lagu.. aku yang tak pernah nyanyi depan orang tiba-tiba disuruh nyanyi memang tak keluarlah.. last-last dia kena nyanyi 15 lagu tu non-stop! Setiap kali habis lagu..kan akan keluar berapa balance lagu yang tinggal..dia mesti mengeluh sebab banyak lagi lagu... teringat lagi dia cakap “adeh! ada lagi!”..


Orang tak nyanyi tak naklah..paksa-paksa kenapa... waaaa~


So,kesimpulannya..

kalaulah aku nyanyi

oh na na..whats my name?



maka bertempiaranlah orang menyelamatkan diri...


Lari! lari! selamatkan diri! nak hujan! suara tak sedap!


6 comments:

Mohd Zakwan said...

asal tak nak belajar main alat muzik ? adik beradik yang lain belajar !
takpe, mesti ada minat kat bende lain kan. maybe minat online (blogging) je ? hehe
Blog Mohd Zakwan :)

BudakBudak said...

haha..nyanyi je la... haha..lawakla entri ni.. ^^

cik ika said...

jom2 karok jom..hehhehe

aien hermionie said...

nyanyi?? hurm.. cepat nak dengar.. hehehe

hz adam said...

same la kite, haha

DeritaMerindu_se said...

nyanyilah dengan sepuas hati.hee...

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...