Wednesday, 3 August 2011

macam-macam nak sumbat dalam blog


i love music! time drive pun aku suka pasang lagu kuat2 sampai nak pecah speaker.. kalaulah lagu tu aku suka. boleh kata celik mata sampai tidur aku nak dengar lagu tu juga.. kadang2 terikut-ikut sampai dalam blog pun aku nak sumbat lagu....mula2 memang la best...sebab orang lain kena dengar lagu fav aku..

tapi makin lama rasa serabut pula.. sebab apa?? sebab aku pun selalu buka blog orang lain.. saja baca-baca.. tapi rasa rimas pula dengan setengah blog tu siap ada lagu automatik dalam blog dorang. lagi parah memang tak boleh nak pause.. dah la dalam laptop aku pun, aku mainkan lagu..tak pasal-pasal mix pula.. so, mcm mana nak buat? kena mute sound kt laptop. biar senyap sikit.. tapi aku admit masa mula-mula ada blog aku pun kemaruk letak lagu sampaikan satu masa aku rasa pening baca blog sendiri...

dan sekarang aku dah tak suka letak layout crowded entah macam apa..biar simple but nice! nice ke? hahahaha... tapi sekarang aku still pening tengok tulisan blog aku kecik-kecik.. pening2! <sambil hantuk2 kepala kat dinding>.. nak adjust pun dah naik malas..hope mata korang still ok lagi nak baca ye~

widget? yup! ala kat tepi2 tu.. kotak2 follower, facebook badget,about me, chat & macam2 tu la.. aku just sumbat yang mana aku rasa perlu je.. kalau ikutkan hati banyak lagi nak letak tapi cukup-cukuplah ni.. kalau letak banyak-banyak rasa macam budak kecik je.. lagi pun kalau letak banyak-banyak nanti blog boleh jadi lambat dan take time nak loading.. so,tak payah la nak serabutkan blog..

tapi aku tak da la nak halang kreativiti korang.. masing2 ada blog..ikut la apa korang  nak letak.. nak amik link ni.. -> tutorial untuk blog . kat sini macam2 korang boleh belajar.. ok sayang,rasanya tu je kot.. oklah, bye~

** saya  hanya bagi pendapat.. kita hidup dalam negara yang demokrasi..tak salahkan saya bersuara? sorry kalau terkecik ati~    =)

     psstt:  pening dengan diri sendiri.. kejap bahasa diri "aku",kejap "saya". entah apa perasaan pemeriksa kertas BM aku time SPM dulu..maybe sebak kot! agaknya... =.=

1 comment:

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ said...

haha my laptop's mute button dah longgar dah asyik on/off (yup hiperbola statement =p)

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...