Monday, 23 May 2011

Interview? hmmm.. hypernervous la pulak

Aku mmg bdk hyper nervous.. dlm bhs senang ckp cpt cuak..tp aku rasa skrg dah ok skit kot..klu dulu mmg teruk..xpyh ckp la.. stiap kali aku nervous mesti ada incident..& of course la incident enth apa2..aku plg xsk drive time serabut.. nnt otak enth ke mn2.. prg skali time nk parking kt uitm.aku reverse & tlanggar kereta staf..thanks god! Nasib xda calar..lps tu ada pl aku g langgar pmbhagi jln..sbb nak cpt jumpa lec..nasib time aku naik kreta dgn normah.nasib bdk ni jenis cool..klu time tu aku naik dgn mak aku mmg lg nervous..sbb dia lg extravaganza nervous...silap2 hr bln lps reverse.. aku ke dpn & reverse  lg...& try langgar lg!

kali ni , aku nk crt psl sejarah interview aku dari mula2 sampai la skrg.. klu ikutkan xbyk pun..sbb xbyk la aku nk sumbat dlm entry ni..kalau byk xlarat nak taip panjang2..

First interview time nak masuk diploma.. time tu aku apply diploma perancangan bandar & wilayah.. dah la course ni ada interview..xckup dgn tu siap kena melukis.. ayooo~~ xpsl2 kt rmh kena practise...tp result dia, aku xdpt smbg diploma ni.. xpe2...xda rezeki..tp aku rasa interview aku tu slack.. byk bnda aku xblh ckp..asyik tanya nama menteri.. tnya apa kerja perancangan bandar & wilayah.. utk pengetahuan korg..aku ingt lg time g interview tu , aku pakai bw kurung kaler pink..bj baru tu... first time pakai..disebabkan xdpt course tu..aku rasa baju aku tu bw malang.. lama la jg xpakai baju tu..dah dekat 2 thn lps tu br aku blik..tu pun was2..kwn2, jgn contohi sifat aku..baju tu xbsalah.yg slh aku sbb xreti.. 

Second interview aku time nak apply utk praktikal.. yeah! Aku dpt interview kt Kemaman Bitumen Company.. klu nak tahu company tu psl apa..
Aku mls nak terang..aku copy paste dr web company ni 

“KBC’s bitumen refinery produce and trade petroleum and petrochemical products such as various grades of bitumen, Vacuum Gas Oil (VGO), Atmospheric Gas Oil (AGO), Kerosene, Naphtha, and Fuel Oil.”


Beria2 sblm g interview tu, aku hafal bagai nak rak! Dh hafal sebijik2.. dh mcm nak jadi pengacara nona dah.. last2 prg dia tnya aku study apa & soalan basic.interview xsmpai 5 minit & balik..dtg jauh2 .tu je kena.. ok, dukacitanya aku xdpt offer..ok xpe..at least lpas tu aku dpt prac kt YADIM. Super duper best lg ok! Ni la namanya hikmah..

Third time, interview utk cari kerja.. prg interview Jusco. Ni smua under uitm..uitm yg organized bnda2 ni.. smua booth bkumpul kt uitm bt interview suma.. aku g pun last minit sbb xsmngat.. mmg xda preparation.. nasib baik aku g interview utk JJ. Klu company lain teruk aku nak crt blik apa yg aku fhm psl company tu. Dh la prg pun xdirancang... lps interview br aku prasan kt resume tu aku ltk no tel lama... ok, gud girl.. tp xpe, aku pun mmg xmnt sgt kerja tu..aku mmg btl2 tggu tawaran dari YADIM.

Lps tu, aku dpt interview lg dr Legend Worldwide Holidays under Hotel Legend.. sblm g interview, aku & kak syud g cr tmpt interview.. mmg best.. bngunan tggi~ suka sgt2..tp bila time interview tu..jenuh aku tggu..sampai sejam br kena pggl..dorg offer Sales Marketing Executive.. tp lps g interview,aku dah tawar hati nk kerja sini..sbb apa? Biarla rahsia..sp2 yg rapat dgn aku je th..

Saat entry ni ditulis (24 may)..aku br dpt offer dr KRU Studios jadi Admin HR Excutive.. esok kena g interview..nervous!! risau sgt2...xpela..jnji dh bt terbaik.. tgk la ada rezeki ke x.. klu ada alhamdulillah..klu x, mmg bkn rezeki aku la..nk bt mcm mn kan?
Akhir bulan ni (31 may),aku kena g interview kt shah alam pula..dpt interview kt Padini. Dia offer Padini Retail Trainee Program. Try jela kan? Ambl pengalaman..

*smoga interview2 lps ni dipermudahkan..amin..    : )


No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...