Tuesday, 10 May 2011

pulau perhentian yg byk "bhenti"..

dulu aku excited btl bl dpt tahu hasta la vista bt kt pulau perhentian!! 3-4 kali kot mimpi.. HAHAHAHA! over pl.. dl time kerja.. aku sll ym dgn hana.. hr2 ckp bnda yg sm psl pulau perhentian! mcm budak2 kan?
tp sblm g pulau tu, mcm2 dugaan lbh2 lg research.. gila sedih! ingtkn mlm sblm g pulau tu..blh la aku rehat2..tgk2 advisor soh btlkan smua research aku!! sakit hati btl la...xckup tido siapkan bnda tu smp pg...kmas baju g pulau pun main cmpak2 tu pun pkl 6 pg br thegeh2..

kitorg btolak hr khmis.. ikut tentatif pkl 2 btolak tp btg hidup bas pun xnmpk2 gak! ayoyo~ pkl 4 br thegeh2 btolak.. kitorg g dgn 4 bas.. 1 bas tu 2 tingkat.. yg bestnya.. aku dgn hana ni klu bab2 berebut bas mmg juara!! ala2 champion.. kitorg dah bhagikan tugas.. kerja dia bw beg aku letak kt tmpt letak beg & aku lak berebut naik bas! hahahaha!!~ psl bas lak,  dah la btolak lmbat.. bas pl asyik bhenti.. enth brp kali enth...dgr gak ada org bising2.. aku just ckp "no wonder la... nama pun g pulau perhentian.. byk la bhenti..".. hihihi..korg fhm x apa aku ckp ni??

dlm bas tu org lain sibuk tido..aku dgn hana xrenti2 ckp..ada je bnda nk ckp.. asyik tgelak2.. hahaha.. mcm xbtl dah!! pkl 2 pg hr jmaat smp uitm tganu.. bermalam lak kt sana.. esok pg tu br  btolak g jeti..


                                         dari kiri : ekin, aku , hana & pis
                                       

time kt jeti, xda benda la nak crt.. smua kelam kabut.. yelah, yg g lbh krg 150 cmpur lecturer lg..

yg best dlm bot ni sbb laju! hahahah..rs nak tpelanting time naik..  time naik bot tu..br aku th aku ni rupa2nya xmabuk laut! amazing.. hahahah.. atas bot tu, kitorg byk amik gmbr n asyik tgelak2..
next! meh sini nk tnjuk mcm mn rupa pulau perhentian ok!


                                              time ni ats bot...lama jg..dlm 30 minit rasanya..


                                                 nilah resort kitorg duduk! senja resort..
                            air dia mmg jernih! blh tgk ikan dr ats bot lg..tp bl amik gmbr xbrp clear la.. hehehe

smpai je kt jeti pulau perhentian, kitorg kemas2 brg & g mkn tp psl mkn really disappointed.. tmpt tu kasi mkn gulai ayam & timun.. aku tcari2 jg.. biasanya klu mkn timun mst ada sambal belacan..tp xda lgsg..kiranya 150yg join trip ni kn mkn lauk ni! arr... lantaklah!



mlm tu disebabkan tkut kejadian tu jadi lg.. aku & hana g mkn kt senja cafe.. opss..sblm smbg crt..aku just nak crt kitorg dah pkai tudung lmbt.. salah pin..g bukak blik.. tu blm lg tgelak2 n gado mcm apa enth.. aku hilang cincin tduh dia..dia hilang getah rmbut, tuduh aku lak! mcm2..psl mkn lak... xkisah la kena byr jnji puas hati. aku mkn nasi grg thai (RM9) & sirap (RM2).. hana lak mkn nasi grg thai & sirap limau (RM4).ni la gmbr kitorg amik.. berdua je.. mcm org g dating pl..


romantik tmpt ni.. penuh dgn mat saleh.. disebabkan kemana2 aku sll g berdua dgn hana.. so, kitorg gilir amik gmbr.. lps turn dia, aku lak..


                                               10x tgk gmbr ni.. 10x aku terliur~

lps hbs mkn..kitorg g la tmpt bkumpul..aku tnya member2 mkn apa.. dorg ckp mkn tomyam putih & nenas! ayoooo~~ awat la teruk sgt kasi org mkn nih!

mlm tu xda aktiviti sgt.. just soh menari. enth apa2! meluat btl..disebabkn aktiviti bosan! aku & hana curi2 balik bilik n tido!!

esok pg saat yg aku tggu dlm hidup iaitu snorkeling!!

                                      ni la gmbr bot2 yg kitorg naik hrtu.. 1 bot lbh krg 12 org.


time snorkeling ni aku xbyk amik gmbr sbb sibuk snorkeling ke tgh laut.. berenang xreti mn tp sibuk ikut org lain g tgh.. hehehe.. kt laut tu mcm2 nampak.. best woooo~~ nmpk ikan nemo, ikan kecik2, gamat,shark, ikan pari & byk la lg.. tp yg bt aku nebes, time syok2 snorkeling blh pl nmpk tong besar bwh aku.. dah la bkarat. rsau la pl klu ada apa2.. cpt2 aku berenang tmpat lain.. kitorg g 4 pulau.. shark point,romantic & apa enth lg 2..



byknya ikan!! dah la jinak..pantang aku ddk atas bot n hulur kaki kt bwh..mst ada anak ikan dtg.. hehehe..geli la pula.. yg xblh bla..ada pula ikan apa enth kaler itam n pnjg dtg.. tkejut mak cik!

hrtu serius penat.. stgh hr  bjemur ats bot n snorkeling.. saat plg menyakitkan mlm tu.. nak tido pun ssah.. lenguh n rs tbakar tgn ni.. muka ni xpyh ckp la merah mcm apa enth... dah la mlm tu kena g dinner..tema hawaii lak tu~ argghhh.. sy amat penat!!bosan kot dinner tu.. cpt2 aku n hana blik bilik.. balik bilik semata2 nak tido.. odie ckp kitorg ni xda life..org lain sibuk overnite kt pntai..yg kiotg balik bilik tido.. hahahha..
tp sblm blik, sggah amik gmbr kt senja cafe jap!
                                         pose skjp!


mlm tu mlm terakhir kitorg kt pulau perhentian.. esok tu nak balik dah... tp mlm tu btl2 bt aku merana! tgn ni dh rasa pendih yg amat.. dgn lenguh mcm apa..aku srh hana pijak tgn aku tp dia xnak.. gila sakit.. hahha..mcm apa je.. soh org pijak tgn...

hahaha. esok xda apa sgt..kemas2 beg n blik.. dlm bas pun sama...kitorg asyik sembang..smpaikan zam tegur. org lain sonok tido..kitorg asyik ckp n ckp.. tp sblm blik KL. bhenti jap kt pasar payang..
kwn2 tgk la muka aku...merahkan!!
                             dari kiri :yan, aku , norm n odie.. muka dah terbakar.. yg plg teruk aku la..


hana lak dr mula naik bas smp nk smpai KL.. asyik mkn je.. penuh tmpt letak brg kt tmpt dia..dah tu siap tumpang tmpat aku..dgn kulit kuaci ada yg jatuh..aku pggl dia hamster! hehehhe.. rsnya tu je kot.. klu tertinggal apa2..nnt aku smbung la..btw, skrg aku gigih membuang kulit yg mngelupas kt muka ni.. weeee~

1 comment:

Pisyek said...

walaupun dekat dengan umah, harooom aku x penah pegi... ekekeke.. xD

Latest project: Lensa Pisyek

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...