Saturday, 14 May 2011

When people walk away 4m u...let dem go...

Lps puas aku cerita psl zaman kegemilangan aku time kecik2..entry kali ni jom kita tkar topik lain..kita cerita psl hal2 mngena2 dgn soal hati & perasaan. Bbrapa bulan lps, girlfriend  bestfriend aku (hana) kenalkn aku dgn 1 blog.. owner blog tu kwn sek dia.. dlm byk2 entry yg dia bt, aku btl2 suka 1 entry psl “wanita  & perasaan”. So, crt yg aku nk cerita byk dispirasi dr entry dia sbnrnya.. credit utk tuan blog tu sndiri.. (azyan liyana). 

Kali ni kita ckp psl perasaan.. aku sndiri pun xth knp aku nk crt psl bnda ni.. nak ckp xda idea.ada je bnda lain blh crt..xpe2, kali ni kita crita bnda ni..next time, story lain pl ok.. :)

Dalam relationship.. ada 2 jenis prmp..first, jenis yg expressive & second jenis yg pendam..aku tgh2 antara 2 tu.. aku bkn jenis yg terlalu expressive  & of course aku jenis terlalu pendam.. sometimes aku blh jadi terlalu expressive especially bila aku aku bgth how much i love someone.. yeah, aku sggp hntr msg mjela2 smp 10pages utk 1 msg, klu tgh mlm aku tjaga & teringat dia aku akn hntr msg to tell how much i love him , bila aku mimpi dia cpt2 aku bgth, aku jg sggup dtg dr jauh & teman dia dan  psl duit aku xbkira lbh2 lg dgn org yg aku syg.. TAPI.. aku jenis manusia yg memerlukan respon.. klu dah bjela2 aku hntr msg & dia just reply skit @ lgsg xreply. Of course aku disappointed. Tp aku xtunjuk, aku just pendam.. yeah, aggp je dia xsmpat nk reply @ busy.. tp klu dah 10x bnda yg sm jd mcm mn? tapi aku xblh blakon ht suci mcm malaikat..sbb aku sendiri pun ada prasaan..lbh2 lg aku perempuan..

Syg,I’m not queen control mcm awak & org lain rs. Knp sy sll nak th apa yg awak bt sbb I LOVE U SO MUCH! Yeah, awak nak sy fhm... ok sy try, try & try lg.... tp mkin sy cuba fhm awak tp awak mkn jauh.. mgkin awak rs klu sy jenis understanding..sy senang nak handle..xperlu nak pujuk2..xperlu nak ambil tahu..xcall/msg berhari2 xmarah, xda ms nak spend together & xambil berat... tapi dlm bdn sy ni ada seketul daging yg bernama hati yg mempunyai perasaan.. & perasaan tu xblh tipu.. & why, sy sll tgur sikap awak sbb i don’t want  become the last thing on your mind. Yeah, bt apa2 pun sy xblh ambl th.. ye, awk blh fkir..xpyh bgth sy apa yg awk bt..abaikan sy...bt sy mcm xda hak ats awk.. 
& bnda ni bt sy jauh kebelakang & sy xnmpk pun apa pentingnya sy bg awak..sy nak awak fhm bhw....
“when u love someone,
automatically u will start,
caring that person .... .
bc'zz
u have a hope,
...like he specially made 4 u.
that caring is,
Hope in Love ....”
Sy cemburu? Of course! Dlm hal2 mcm ni..sy lbh suka pendam2.. smp 1 msnya sy luahkan..  knp sy xluahkan setiap kali sy cmburu & knp sy lbh suka pendam? Sbb sy xnak burukkan keadaan & knp sy luahkan bila dh lama sy pendam? Sbb beban dlm hati ni dh mkin berat & sy sendiri pun xtertanggung.. lgpn kita ada bad communication & ssah sy nak luahkan apa yg terbuku dlm hati ni.. & if u love me, u willing to hear apa yg sy nak luahkan.. sy bkn nak awak junjung sy just fhm sy je..
The woman came out of a man's rib. Not from his feet to be walked on. Not from his head to be superior, But from the side to be equal - under the arm to be protected and next to the heart to be loved.

dear,every girl needs a man. 
u know, the kind that’ll treat u right. 
The kind that has enough respect for you & is willing to change, just to be with u. The kind that searches for you with all his heart .
Every girl needs a man who won’t cheat on her because he knows she’s got all that he wants & needs already.
He won’t mind calling u early in the morning just to say good morning or late at night to say good night; maybe even sing u a good morning song & tell u a bedtime story or talk to u until u fall asleep. 
This guy will be the kind that’ll do anything for u, even if it’s to just go to the store & buy u ur favorite kind of candy. 
He would defend & fight for u & wouldn’t bail on you for his friends when you need him most. 
The kind that won’t leave you lonely & wondering; the one that calls u surprisingly, even if he’s out with his friend, to just tell u that he loves & misses u a lot. 
The kind that isn’t afraid to smile to his friends every time you’re around & tell them, “She’s the one”. 
The kind that appreciates u for the things u do for him, even if they’re little. 
The ones that actually thank u for the little love notes u leave him, waits for u when u’re falling behind, & opens doors for u.
Every girl needs a man who will take u out on dates once in awhile & buys u flowers.
He would remind u that he loves u & that he’s happy to be with u, just in case u forget.
u deserve a guy that will call u beautiful instead of hot, tells u to be strong & to not cry, & when u do cry, he’d cry with u when times are hard.
The kind that will go through thick & thin with & for u.
The kind that just loves u for who u are & not for who u aren’t and loves u because u’re his favorite girl in the whole wide world.
And now, byk bnda dah berubah...
Alhamdulillah Ya Allah.. aku lbh brsyukur dgn hidup aku skrg.. smnjk praktikal..aku kenal byk org & aku blajar dr pngalaman org lain.. aku mula percaya apa yg jadi ada sebabnya.. aku mula percaya qada & qadar. Secara jujurnya aku rasa hidup aku lbh baik dr yg dulu.. terima kasih kerana kurniakan kwn baik yg jg pendengar setia..  kalau yg ni terbaik utk aku, aku terima... terima kasih Allah walaupun aku trpaksa blajar dgn cara mcm ni. Aku lbh tabah dari dulu.

“boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu,
padahal itu baik bagimu.
dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu,
padahal itu tidak baik bagimu.
-surah al-baqarah, ayat 216-“



Allah, I thank you, for giving me this life, this experience of joy, sadness, pain, there is nothing I could ask for more, and if my time comes, I won't regret, cause I know in my heart that you are with me.

When people walk away 4m u...let dem go...
Your destiny is never tied 2 anybody who leaves u & it
Dos'nt mean that they are bad....It means that their part in the story is over...!!!
,



*tutup buku! It’s time 4 me to move on.. & open ur eyes...there might be something worth seeing...




No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...