Tuesday, 10 May 2011

YADIM? huh! apa tu? xprnh dgr pun! (part 1)

mst xramai yg th apa tu YADIM? hehehe.. sbnrnya yadim ni tmpt praktikal aku.. YADIM a.k.a (yayasan dakwah islamiah malaysia @ islamic da'wah foundation malaysia).. hahahahah.. bunyi mcm alim kan? mst korg ingt kerja aku asyik dakwah right? totally wrong!! meh sini aku nk crt first tangapan aku psl tmpt ni smpaila aku dgn rasminya TAMAT!

dulu penat aku apply tmpt praktikal tp 1 company pun xpggl aku kecuali 1 company minyak! tp tu pun dia trs snyp pas aku g interview..bila aku call, dia ckp dia dah dpt org lain! serius sedih ok! lgpn rsnya dah berbelas2 company aku hntr resume.. smpai la last minit! time tu aku kt shah alam..aku call abah bgth aku still xdpt tmpt praktikal.. abah ckp dia nak aku praktikal kt YADIM! aku pelik apa benda la YADIM tu! aku terkedu! aku cpt2 buka internet..aku search smua info psl YADIM.. bnda pertama yg aku bt adalah MENANGIS! rsnya smp guling2! u know why? aku tgk gmbr org pkai tudung labuh dlm web tu..aku dh terfikir2 mcm mn la aku nnt? kerja aku mcm mn? g bdakwah ke? time tu..aku nekad xnak praktikal situ.. aku kelam kbut hntr resume merata2 tmpt... smpai zoo negara pun aku g hntr resume! sound like stupid!hahahah!

lps aku dpt surat conformation dr YADIM, aku btl2 redha.. sedih la jg.. tp kak anis sll ckp better dgr ckp parents..sbnrnya ada hikmah. lgpn apa salahnya praktikal kt situ.. lps dgr kak anis ckp mcm tu, aku pun think +ve.. mlm sblm praktikal..aku btl2 xblh tdr..rsau mcm apa enth! rasa mcm beban sgt.

pg2 kt opis aku beranikan diri jg.. aku tggu je kt lobi opis.. kak indah (telefonis) srh aku tggu sbb kak zaihan akn terangkan kerja2 aku.. rsnya ada la stgh jam.. last2 aku jmpa kak zaihan.. serius aku tgk kak zaihan ni baik sgt! ckp pun lembut.. fuh!! lega2!!

lepas dia terangkan kerja aku.. aku kena bkenalan dgn bdk2 opis.. org yg plg gila2 dlm tu kak siti.. mcm ckp..peramah.. suka sembang..utk kali ke-2 aku rs lega sgt! not bad la company ni!

tp hr kedua praktikal aku dah bt hal..aku g hilangkan punch card company! gila la!! lembab jg aku ni..lain org suruh..lain yg aku bt..org srh susun card dlm setiap box..aku g letak selambak card2 tu atas meja gurad! rs nak pengsan! tp xth makhluk ALLAH mana la g susun blik card tu dlm box..lega~~~~~ smp skrg aku xth sp punya kerja tp alhamdulillah..

personally,makin lama aku kt sini..aku mkn suka pula environment dia.. dgn kakak2 opis yg baik2..serius aku selesa..makan pun cukup! hahahah.. kt sini aku bgaul dgn org2 yg berbeza umur.. kdg2 bt aku matang.. yg lbh aku sk.. aku lbh bfikiran +ve.. bila fkir blik.. maybe ni la kak anis ckp parents lbh th apa yg terbaik utk kita.. aku dah mula sygkan tmpt ni! byk lagi aku nak story tp penat la.. tggu part 2 ok syg? hehehe.. aku akn crt smp korg jeles dgn aku.. HAHAHAH! gelak jahat!



                              dari kiri : anak kak sita, dija, kak siti & kak zaihan

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...